Lees hier het
laatste nieuws.

Ontwikkelingsbedrijf HOT Bommelerwaard en PHTB gaan samenwerken

17 mei 2018

Samenwerking gericht op duurzame ontwikkeling tuinbouw

Het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard en Ontwikkelingsbedrijf HOT Bommelerwaard gaan samenwerken. Hiermee beogen beide partijen een impuls te geven aan de herstructurering van de tuinbouwsector in de Bommelerwaard. Het Dagelijks Bestuur van PHTB heeft haar fiat gegeven voor deze ontwikkeling, tijdens haar tweemaandelijkse vergadering.

Meer beweging in de markt
Ontwikkelingsbedrijf HOT gaat in de Bommelerwaard aan de slag met het verwerven van grootschalige tuinbouwkavels. Op deze manier ontstaat er naar verwachting meer ‘beweging’ in de markt en kan er zo versnelling plaatsvinden binnen de herstructurering van de tuinbouwsector in het gebied. Conny Bieze, voorzitter Dagelijks Bestuur PHTB “We zien deze stap als een mooie kans voor de sector. Als overheid is het niet onze kerntaak om kant en klare tuinbouwkavels te kunnen aanbieden in de markt. Wij hebben echter wel gemerkt dat tuinbouwondernemers hier behoefte aan hebben, aangezien zij hierdoor sneller van start kunnen met de uitvoering van eventuele bouwplannen.

Als PHTB zochten wij naar een mogelijkheid om hier toch aan te kunnen voldoen. Door samen te gaan werken met Ontwikkelingsbedrijf HOT verwachten we slagen te kunnen maken binnen de herstructurering.” 
Ontwikkelingsbedrijf HOT Bommelerwaard is met name op de achtergrond betrokken. PHTB blijft het gezicht en het aanspreekpunt voor tuinbouwondernemers die een nieuwbouw- of uitbreidingswens hebben, of willen stoppen en hun bedrijf te koop aan willen bieden. Zij kunnen bij PHTB terecht als ze interesse hebben in de mogelijkheden die deze samenwerking met het ontwikkelingsbedrijf biedt.

Coalitie HOT
Ontwikkelingsbedrijf HOT Bommelerwaard is geïnitieerd door de Coalitie HOT: een verbond van private en publieke partijen. Deze landelijke organisatie richt zich op het versterken van de positie van de Nederlandse tuinbouwsector en focust zich daarnaast op onder andere duurzaamheid en energie.

Cees Veerman

"Alleen samenwerking van alle betrokken partijen kan de vooraanstaande plek van de Nederlandse glastuinbouw ook in de toekomst verzekeren."

Cees Veerman